GOUDvanHOUT

     - Nostalgie van Nu -

gallery/gvh mw

Mijn ontwerpen laten zich het best omschrijven als Nostalgie van Nu. Nostalgie verwijst naar het nostalgische gevoel bij het houten speelgoed van vroeger. 'Van nu' staat voor de ontwerpen die met beide benen in het heden staan. Tijdens het ontwerpproces probeer ik te kijken met de onbevangen blik van een kind. Niet gebonden aan grenzen, maar vol verwondering en verbazing. Het moet een glimlach op je gezicht brengen. 

De naam GOUDvanHOUT verwijst naar de duurzaamheid van de producten. De massief houten producten worden gemaakt om mee te spelen en door te geven aan de volgende generatie.

Mijn ervaringen in de zorg in binnen- en buitenland en mijn opleiding tot beeldend therapeut hebben een belangrijk aandeel in mijn kijk op de wereld en op de producten die ik ontwerp. Duurzaamheid en het verhaal achter het product zijn belangrijk. De producten worden gemaakt op sociale werkplekken.

Ontwikkeling & Plezier

Het speelgoed is bedoeld als ingrediënt voor spel. Het spel en de vorm kunnen iedere keer verschillen. Speelkruk Sebastiaan kan de ene dag een spoorbrug zijn en de andere dag een kasteel of een poppenhuis. 

Een kind dat tot fantasievol spel komt is een groot cadeau. Het kind creeërt een wereld waarin zijn aanleg en interesses naar voren komen. Het laat zien welke thema's belangrijk voor hem zijn. Het doel is om een appel te doen op het kind, zodat het plezier heeft en zich kan ontwikkelen.

 

Stefan Dikker

 

GOUDvanHOUT